Sauna & Dampbad

I vores wellnessafdeling har vi blandt andet 5 forskellige saunaer og 1 dampbad. Vi anbefaler at du starter din saunaoplevelse med et fodbad. Når dine fødder er varme, giver du dig selv det bedste udgangspunkt for at få den optimale effekt af dine saunaoplevelser. Vil du vide mere om de forskellige saunaer og deres egenskaber, kan du finde mere information om hver enkelt sauna på denne side. 

Dampbad

Luftfugtigheden er så høj, at dampbadet hele tiden er tæt af damp. Dampen holder din hud fugtig og er ideel til behandling af huden. Med peeling kan du skrubbe alle døde hudceller af og efterlade huden blødgjort. Det kan gøres med saltpeeling med forskellige dufte, som du selv påfører. Der vil være instruktion til saltpeeling fra wellnesspersonalet på udvalgte tidspunkter. Efter saltpeelingen skal dampbadet spules grundigt. Dampbadet kan først benyttes igen derefter.

Type: Tekstil dampbad

Temperatur: ca. 45 grader

Luftfugtighed: 90 - 100 %

Max antal personer: 10

Relax sauna

Relax saunaen er en ”soft” sauna og det vil typisk være her du starter din saunaoplevelse. I Relax saunaen er temperaturen lavere end i alle de andre saunaer og du vil dermed også kunne være længere tid i denne sauna. Relax saunaens opbygning gør, at bænkene kan skubbes ind, så kørestolsbrugere også kan benytte denne sauna.

Type: Tekstil sauna

Temperatur: 45 - 55 grader

Luftfugtighed: Under 10 %

Max antal personer: 20

All Sense sauna

All Sense saunaen er mildere i forhold til den almindelige sauna. Lavere temperaturer og højere luftfugtighed gør, at varmen ikke føles så tør, men det bevirker også, at du hurtigere kommer til at svede. Nogen vil mene, at denne form for sauna er blidere og mere behagelig at opholde sig i end den almindelige sauna.

I All Sense saunaen er der farvet lys, som påvirker sind og sanser og som øger din velvære. Der vil være forskellige slags dufte, afhængig af årstider og tidspunkter på dagen. Lyden i saunaen understøtter de påvirkninger, du får fra de forskellige farver af lys.

Type: Tekstil sauna

Temperatur: 55 - 60 grader

Luftfugtighed: 30 - 40 %

Max antal personer: 20

Fakta om lysterapi

Gult lys: Gul er en klar og rensende farve, som stimulerer intellektet, fordøjelsen og udskillelsen. Det gule lys kan

afhjælpe indlæringsvanskeligheder og endokrine funktioner. Gul styrker nervesystemet, stimulerer sjælen, bringer lys og varme. Endvidere skaber gult lys glæde og holder os vågne.

Rødt lys: Rød er symbolet på kærlighed og livet i sig selv. Farven har en kraftig gennemtrængende magt. Rødt lys øger blodcirkulationen, idet rødt lys fungerer som energi til hjertet. Rødt lys giver varme til sanserne.

Grønt lys: Grøn er en kølig og mere beroligende farve, som hjælper med at reducere hævelse af leddene og væv. Grønt lys beroliger kroppen og hjælper med at reducere inflammation. Grønt lys er ideelt for dyb rekreation og afspænding. Grønt lys bringer din krop i balance.

Blåt lys: Blåt lys har en beroligende og afslappende effekt. Det er nyttigt i behandling af bl.a. søvnforstyrrelse og hovedpine. Det hjælper på alle former for kramper og kan have en anti-bakteriel effekt. Blåt lys hjælper dig godt på vej til en meditativ tilstand.

Sauna m. saunagus (udendørs)

Denne sauna finder du i vores have. Saunagus-mesteren kommer på udvalgte tidspunkter i løbet af dagen og laver saunagus. Du kan læse mere om saunagus og tidspunkter for afholdelse her. Denne traditionelle sauna er den største af saunaerne og saunagusen vil have forskellig karakter alt efter, hvilke olier saunagus-mesteren anvender. Saunaen kan også benyttes som en traditionel sauna, når der ikke afholdes saunagus. 

Type: Tekstil sauna

Temperatur: 85 - 90 grader

Luftfugtighed: Under 10 %

Max antal personer: 20-25

Hot sauna (udendørs)

Som navnet indikerer, er dette den varmeste af alle saunaer i wellnessområdet. Det vil typisk være den sauna, som du afslutter din saunaoplevelse med. Vi anbefaler en tur i det kolde kar indenfor eller i det kølige udendørs bassin efter besøget i Hot saunaen.

Type: Tekstil sauna

Temperatur: 90 - 95 grader

Luftfugtighed: Under 10 %

Max antal personer: 20-25

Pool sauna (indgang fra saunahaven) kønsopdelt sauna

Pool saunaerne er de eneste saunaer, som er kønsopdelte og kan benyttes som nøgensauna. Indgangen findes igennem saunahaven. Saunaerne kan benyttes som en helt traditionel sauna. Der findes kolde brusere i området ved disse saunaer. Fra saunaerne er der nem adgang til det store 50 meter bassin. Du benytter dit chiparmbånd til at låse dig ind i dette område.

Type: Kønsopdelt sauna - må benyttes nøgen

Temperatur: ca. 80 grader

Luftfugtighed: Under 10 %

Max antal personer: 15 i hver

Benyt venligst dit håndklæde til at sidde på inde i saunaerne.

benyt venligst håndklæde når du går ind i saunaen. 

 

 

 

KØB ET GAVEKORT TIL WELNESS